Felkelő Nap
@Lindt
❤🍫
Блог Всі
Újra itt! + kérdések
Новини
6
29
Hol is kezdjem.......
Новини
8
4
27
Köszönet!
Новини
8
1
54
Книги Всі
Вірші Всі
Utolsó szavam feléd: Élet
Ne félj Ott lebegek, Ne ítélj Nem voltam beteg. Elmém kísértett, Sokszor megrémített. Nem aludtam, Plafonba lyukat robbantottam. Néztem a suhanó árnyat, Mely nem válogat. Beférkőz tudatom omlaszt Megsemmisíti porlaszt. Hamu száll Hideg test föld alatt fáj, Kukac váj, Megemészt a föld. Ekkor tudom én már nem támadok föl.
3
0
314
Könnyes tollpihék
Napfénytőp csillogó fehér tollpihék szállnak egyenesen egy kisebb pocsolyába, A pocsolyát könnyeim, Azokat pedig hibás szemeim okozták, Mik elgyengülve hullatták a hideg sós folyadékot szemgödreimből Hogy azok mondják el a szavak helyett, Hány darabra tört szét szívem. Mit ember rontott meg, Se felé irányuló hitem, S vágyam táplát szívem nem bírta a kést mi annyiszor szúrt bele akárhányszor erre gondolt.
6
0
355
Főnix
A tengeren túl egy város szélén, Varjú károg egy fa tetején, Kapaszkodi a kérgen Mászik felfelé Egy ágon letelepszik és úgy kezd belé, Hangja érdes Éneke véges. De nem hallja azt más Csak a fénylő hold az ég tetején Onnan süt le s kering tengején míg nem hallja varjú szomorú énekét. Erre lejön az egről Elmegy a képből , s egy csilaggal tér vissza Varjúnak aggya ki a hold bölcs szavit issza. A madár szívét melgség járta át A hold adta neki ajándékát, Suttog neki kérleli 'Engedd ki főnix lekem e varjú testből.'' Csillga fénylik , Majd utána minden aranylángokban pompázik, Nem messze egy főnix az égen Hold az égen Csillag melette alszik a csücskében. A főnix felszáll, Búcsút vesz Majd lassan elszáll, Éneke utoljára felhangzik Míg nem ég porrá. •De a porból új élet kezdődik majd. Színes, dallamos hang.•
6
0
361